Graz – Østerrikes skjulte perle

Ved foten av de østeriske alpene finner du Graz, byen som The Guardian kalte for Wiens «kulere» lillesøster, en skjult og undervurdert perle.

Graz er hovedstaden i delstaten Styria og er en vakker by med lang historie, mange attraksjoner og storslått arkitektur fra middelalderen og renessansen.


Graz gamleby

I den vakre og velbevarte gamlebyen kan du vandre på smale brosteinsbelagte gater og i smug mellom fantastiske historiske bygninger fra ulike tidsepoker. Her møter du palasser i italiensk stil og arkitektur en keiser verdig. Gamlebyen har også en rekke museer og UNESCO-vernede slott og kirker som er verdt et besøk. Uansett hvor du går finner du vakre plasser og historiske landemerker.

Julepynt


Historisk utsiktspunkt

UNESCO-vernede Schlossenberg er det beste stedet å få oversikt over byen. 260 trappetrinn, taubanen eller heisen tar deg opp til denne tidligere festningsbakken med et flott hageanlegg, som ble anlagt på midten av 1800-tallet. Etter man hadde tapt krigen mot Frankrike i 1809 beordret Napoleon at festingen skulle rives. Borgerne i Graz betalte en stor sum til franskmennene for å bevare klokketårnet. Derfor er det det eneste som fortsatt står igjen og er i dag et kjent landemerke for Graz.

Julepynt

Vil du ha hjelp til å planlegge og bestille din tur til Graz, eller er det noe annet du vil vi skal hjelpe deg med? Ta kontakt med Din Concierge på concierge@assistansemail.danskebank.no eller 987 02004  så hjelper vi deg.

Mer inspirasjon fra Din Concierge

Julepynt


Graz Kunsthaus

Kunsthaus er ikke bare et fantastisk arkitektonisk mesterverk, men også et kunstmuseum som tilbyr en unik opplevelse for besøkende. Du blir tatt med på en visuell reise gjennom ulike utstillinger og verk fra noen av de mest innovative og kreative kunstnerne i verden. Det mest imponerende med Kunsthaus er de interaktive installasjonene som gir deg muligheten til å oppleve kunsten på en helt ny måte. Besøk Kunsthaus og la deg inspirere til å utforske kreativiteten på nye måter.

Julepynt


Mat og drikke i Graz

Graz har et bredt utvalg av restauranter, og et godt sted å begynne er i sentrum av byen i områdene rundt Hauptplatz og Sporgasse. Her finner du alt fra tradisjonelle østeriske retter som østerisk nudelsuppe, dampet ørret og rabarbra-strudel til internasjonale kjøkken og trendy kafeer. Et annet område for god mat og livlig atmosfære er rundt Lendplatz og Mariahilfer Straße.

Graz er omgitt av vinproduserende områder, spesielt i den sørlige delen av byen og i de omkringliggende landsbyene i regionen Styria. Styria er kjent for noen av de beste hvitvinene i Østerrike inkludert Sauvignon Blanc, Welschriesling og Morillon. Besøk en lokal vingård eller vinkjeller for smaking av lokal vin.

Vil du ha hjelp til å planlegge og bestille din tur til Graz, eller er det noe annet du vil vi skal hjelpe deg med? Ta kontakt med Din Concierge på concierge@assistansemail.danskebank.no eller 987 02004  så hjelper vi deg.

Mer inspirasjon fra Din Concierge