Din Sikkerhet Artikler
- tips og råd

Er ditt barn trygg på nettet?

Barn og ungdom er mye på mobilen og det er ikke lett å få med seg hva de opplever. For at de skal utvikle en god digital sikkerhetskompetanse, bør de har kompetente voksne rundt seg som kan ta en sikkerhetsprat med dem.

Les mer Les mer ikon

Få tilbake bagasje og nøkler som har kommet på avveie

Har du kjent på irritasjonen når du har ventet i en evighet på bagasjen din uten at den dukker opp på båndet og du til slutt innser at den er borte?

Les mer Les mer ikon

Identiteten din er til salgs på nettet

De kriminelle tjener store penger på kjøp og salg av personopplysninger som brukes til ID-tyveri med store konsekvenser for den som blir rammet. Slik beskytter du deg mot ID-tyveri.

Les mer Les mer ikon

Hvordan unngå å bli utsatt for ID-tyveri?

Du kan selv ta noen enkle grep for å forbygge misbruk av din identitet. Det tar kun noen få minutter å gjøre det mye vanskeligere for en ID-tyv å ødelegge din økonomi og nattesøvn. Vi har samlet noen tips til hva du bør gjøre.

Les mer Les mer ikon

Unngå å bli utsatt for phishing

Phishing er datakriminalitet hvor en person lokker til seg sensitiv informasjon som personnummer, BankID og lignende. Dette misbrukes så for egen økonomisk vinning. Metodene har blitt mer og mer sofistikert og personlig rettet slik at det er vanskeligere å avsløre denne type svindel.

Les mer Les mer ikon

Mange tenker: Det skjer ikke meg….

Plutselig dukker de opp. Bildene du ikke ønsker andre skal se. Bildene du delte med en du stolte på og som nå har blitt spredd på nettet, uten ditt samtykke. Du kaldsvetter. Du får vondt i magen. Du får panikk. Spredningen går som ild i tørt gress. Dette er en situasjon som ramme flere enn vi tror og mange av oss tenker at det skjer ikke meg.

Les mer Les mer ikon

En bedragers bekjennelser

Internett er en boltreplass for kriminelle. Med litt teknisk innsikt og en laptop, kan veien være kort til raske gevinster. Hvordan opererer de som ikler seg en annens identitet for egen økonomisk vinning? Vi spør - og får svar.

Les mer Les mer ikon

ID-tyveri rammer mange

Det finnes ingen garanti for at du ikke blir utsatt for ID-tyveri, men du kan redusere risikoen for å bli rammet ved å ta enkle grep og forholdsregler. Det er mest vanlig at ID-tyven misbruker stjålet identitet ved å kjøpe varer og tjenester på nettet eller ta opp lån eller kreditt i ditt navn og la deg betale regningen.

Les mer Les mer ikon